Κύπρος: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 14:15
UPD:14:39
Reuters/ANDREAS MANOLIS

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης χαιρετάει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην τελετή ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία.

A- A A+

Ενώπιον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα. Αιμιλιανίδου.

Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ανεστάλη προς στιγμήν η κατά γράμμα υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης, γεγονός που απέδωσε στις δυσκολίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δύσκολες μέρες που έχει μπροστά της η χώρα απαιτούν συλλογικότητα και συνέπεια τόσο στη δημοσιονομική πειθαρχία όσο και «σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλουν το συντομότερο δυνατό στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας».

Ανέφερε ακόμη ότι όλο το υπουργικό συμβούλιο «θα ακολουθήσει μια πορεία με βάση το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Κύπρος: Ανέλαβαν τα καθήκοντα τους οι νέοι υπουργοί

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων υπουργών Οικονομικών και Εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης ανέλαβε και επισήμως το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή.  Η Ζέτα Αιμιλιανίδου τέως Γενική διευθύντρια του υπ. Εμπορίου αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα, οι διαδηλώσεις κατά των αποφάσεων της τρόικας συνεχίζονται. 

Αναφερόμενος στον διορισμό της κ. Αιμιλιανίδου, ο κύπριος πρόεδρος, που είχε επικριθεί για το γεγονός ότι αρχικά δεν είχε συμπεριλάβει γυναίκες στο υπουργικό του συμβούλιο σημείωσε: «Επιτέλους μπορώ να προσφωνώ και μια κυρία στο υπουργικό συμβούλιο, βλέπετε δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχουμε βελτιώσει σημαντικά, είναι και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου».

Εκ μέρους των δύο νέων υπουργών, ο κ. Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπο του ιδίου και της κ. Αιμιλιανίδου, ανέφερε ότι οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των πολιτών μεγαλύτερες.

«Δική μας διαβεβαίωση είναι πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Κάτω από τη δική σας ηγεσία και καθοδήγηση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε», επισήμανε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή