Κύπρoς: Προώθηση έργων ανάπτυξης για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 13:19
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Εκπρόσωποι των ΜΜΕ συγκεντρωμένοι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Σύσκεψη με αντικείμενο την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας μέσω της γρήγορης προώθησης έργων ανάπτυξης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την προσέλκυση επενδύσεων πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος εκρπόσωποι της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χάσικος  έκανε λόγο σε παραχώρηση αδειών για οικίες εντός ενός μήνα και για προώθηση μεγάλων έργων εντός τριών μηνών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης, ανέφερε ότι με το άνοιγμα τραπεζών τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι σε θέση να χρηματοδοτούν έργα.

Σημείωσε επίσης ότι αναμένεται να αποσταλεί κατάλογος με αναπτυξιακά έργα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο την επίσπευση τους.

ΚΕΒΕ και ΟΕΒ εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των επιχειρήσεων θα καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζόμενους, προσθέτοντας πως στις εταιρείες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Stockwatch



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα