Κύπρος: Προς νέα μείωση στην τιμή του ρεύματος

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 11:53
UPD:14:17
EU/AFP/BRUNO PORTELA

Σημειώνεται ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, μείωση της τάξης του 5,75% στην τιμή του ρεύματος.

Περαιτέρω μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 3%, μέσω του περιορισμού των λειτουργικών εξόδων της ΑΗΚ , σχεδιάζει η κυπριακή κυβέρνηση.

Τα παραπάνω δήλωσε ο κύπριος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, εξερχόμενος από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Ν. Αναστασιάδη,  με τη συμμετοχή όλων φορέων που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας.

Όπως είπε ο κ. Λακκοτρύπης, πρώτη προτεραιότητα του προέδρου είναι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. «Ήδη», πρόσθεσε, «υπάρχει η απόφαση για μείωση της τάξης του 5,75% από την 1η Απριλίου, που θα εφαρμοστεί, και σήμερα συμφωνήσαμε ότι η ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου) θα μελετήσει τρόπους περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών εξόδων της, ούτως ώστε σε δυο εβδομάδες να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω μειώσεις».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι ο στόχος τής περαιτέρω μείωσης αγγίζει ποσοστό τουλάχιστον 3%. Όπως είπε, «το μεγαλύτερο κόστος στην ηλεκτροπαραγωγή είναι το κόστος των καυσίμων και το κόστος της χρηματοδότησης της ΑΗΚ. Η ΑΗΚ θα διαβουλευθεί εσωτερικά για να έρθει πίσω σε δυο βδομάδες».

Πηγές: ΑΜΠΕ, ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα