Μπαρόζο: Αναμένουμε την πρόταση της Κύπρου

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 14:08
REUTERS/RIA Novosti

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μενβέντεφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Μπαρόζο ανέφερε πως «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει επίσης να εξεταστεί αν η νέα πρόταση ανταποκρίνεται σε προηγούμενες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κύπρος στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Την εναλλακτική πρόταση της Κύπρου, σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να συνεισφέρει το μερίδιο που της αναλογεί στη διάσωσή της, αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Οι κυπριακές αρχές ενημέρωσαν τις άλλες κυβερνήσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι έχουν μια εναλλακτική λύση. Την τελευταία στιγμή έλαβα την πληροφορία ότι δεν έχουμε λάβει ακόμη αυτή την πρόταση», είπε ο Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν προειδοποίησε πως «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει επίσης να εξεταστεί αν η νέα πρόταση ανταποκρίνεται σε προηγούμενες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κύπρος στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα