Ε.Κ.: Δίκαιη λύση για τους κύπριους πολίτες ζητεί η Διάσκεψη των Προέδρων

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 19:51
UPD:19:51
REUTERS/VINCENT KESSLER
Οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ε.Κ. εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για την «έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατίας» στη λύση που πρότειναν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ για την Κύπρο.

Κατά της επιβολής φόρου στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, στην Κύπρο, τάσσονται, με δήλωσή τους, οι μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι), τονίζοντας ότι «πρέπει να βρεθεί μια δικαιότερη και βιώσιμη λύση για τους Κύπριους πολίτες».

Η Διάσκεψη των Προέδρων τονίζει στη δήλωσή της ότι όποια λύση βρεθεί για την Κύπρο, πρέπει να είναι «ευρωπαϊκή» και όχι εκτός Ε.Ε.. Υπογραμμίζει παράλληλα την ανάγκη να εξαιρεθούν «οι αποταμιεύσεις των απλών πολιτών από τη διάσωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».

Οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ε.Κ. εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για την «έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατίας» στη λύση που πρότειναν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ για την Κύπρο, μια λύση η οποία, όπως αναφέρεται, «δόθηκε πίσω από κλειστές πόρτες τις πρώτες πρωινές ώρες και χωρίς να δοθεί η δέουσα προσοχή στις συνέπειες στους απλούς πολίτες».

Σημειώνουν τέλος ότι το παιχνίδι της αλληλοκατηγορίας υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην ΕΕ.

Τη δήλωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Ε.Κ., Μάρτιν Σουλτς, και οι πρόεδροι του ΕΛΚ, Ζόζεφ Ντολ, των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, και των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα