Γ. Στουρνάρας: Το πρόβλημα της Κύπρου πρέπει να λυθεί άμεσα

«Απολύτως θωρακισμένο» το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 15:58
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ερωτηθείς σχετικά με της αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του στο Eurogroup, ο ΥΠΟΙΚ απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά, τονίζοντας ότι απάντησε λεπτομερέστατα χθες στη Βουλή.

Την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί όσον το δυνατόν πιο σύντομα λύση για την Κύπρο υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί πάρα πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει χρόνος», τόνισε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου. Ερωτηθείς σχετικά με της αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του στο Eurogroup, ο ΥΠΟΙΚ απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά, τονίζοντας ότι απάντησε λεπτομερέστατα χθες στη Βουλή.

«Απολύτως θωρακισμένο» το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Την ανάγκη παρουσίασης από την κυπριακή πλευρά ενός σχεδίου Β’ «το συντομότερο δυνατόν», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας και νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο γραφείο του με φοιτητές MBA του Columbia Business School.

Ο ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο, ενώ ενημέρωσε τους φοιτητές για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

 «Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά. Έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής, είμαστε κοντά στο στόχο. Σε έναν μαραθώνιο, όμως,  τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα δύσκολα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα