Γ. Στουρνάρας: Δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 12:41
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι με τις νεότερες αποφάσεις του Eurogroup δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε δηλώσει ότι η λύση που προτείνεται πλέον είναι «η λιγότερο επώδυνη».

Για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του χθεσινοβραδινού Eurogroup ενημέρωσε ο ΥΠΟΙΚ τον Πρωθυπουργό σε σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αναμονή των αποφάσεων της κυπριακής Βουλής.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι με τις νεότερες αποφάσεις του Eurogroup δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε δηλώσει ότι η λύση που προτείνεται πλέον είναι «η λιγότερο επώδυνη».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα είναι παρών στην απογευματινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να τους ενημερώσει για όλα τα ανοικτά οικονομικά ζητήματα.

Όπως είπε, για λόγους ρεαλισμού επιμένει στη διατήρηση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι «θα έχουμε λύσεις σε όλα έγκαιρα» και πως «θα είμαστε έτοιμοι» μέχρι να επιστρέψει η τρόικα στις αρχές Απριλίου.

Ενημέρωση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας πρόκειται να ενημερώσει αύριο Τετάρτη στις 17.00 τις Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup για με την Κύπρο.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα