ΔΝΤ: Σημαντική πρόοδος, αλλά παραμένουν εκκρεμότητες

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 19:01
ΔΝΤ

Δείτε τι απάντησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρει σε ερωτήσεις για την Ελλάδα

 

Για «σημαντική πρόοδο» στις συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, σημειώνοντας πάντως ότι ορισμένα θέματα «παραμένουν σε εκκρεμότητα».

«Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες, τεχνικής φύσεως, για το διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, η αποστολή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες», ανέφερε ο κ. Μάρεϊ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι η αποστολή προγραμματίζει να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσει το έργο της όσον αφορά την αναθεώρηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Σε ερώτηση πάντως για το αν υπήρξε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, όπως είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2011 ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, ο κ. Μάρεϊ σημείωσε τέλος ότι είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται από τους εκπρόσωπους της τρόικας και τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα