Έτοιμη πριν το τέλος του έτους η ηλεκτρική διασύνδεση Νέας Μάκρης με Πολυπόταμο

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 16:27

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης εισέρχεται το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Νέας Μάκρης με τον Πολυπόταμο. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το κόστος της διασύνδεσης ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις των ΑΠΕ που συνδέονται άμεσα με το συγκεκριμένο έργο ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε στο λιμάνι του Λαυρίου το νορβηγικό πλοίο «C/S NEXANS SKAGERRAK» με τα υποβρύχια καλώδια και η διαδικασία πόντισης των ηλεκτρικών καλωδίων στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Εύβοιας και της Νέας Μάκρης θα ξεκινήσει την προσεχή Πέμπτη 14 Μαρτίου. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η κατασκευή του έργου αποτελεί την ολοκλήρωση πολυετούς προσπάθειας της Πολιτείας, αρμόδιων φορέων και επενδυτών ΑΠΕ, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η ΑΔΜΗΕ ΑΕ, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Πολιτείας για προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Εκτιμάται τέλος, ότι με την ολοκλήρωση της εναέριας γραμμής μέχρι τη Νότια Εύβοια και την εγκατάσταση των υπογείων καλωδίων στη Νέα Μάκρη, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο να ηλεκτριστεί πριν από το τέλος του 2013.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα