Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 16:37

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται στο άνοιγμα της Wall Street, μετά από επτά συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις που οδήγησαν τον Dow Jones σε νέο ιστορικό υψηλό.

Στις 16.28 (ώρα Ελλάδος) ο Dow ενισχυόταν κατά 0,18% στις 14.474,77 μονάδες, ο S&P 500 παρέμενε αμετάβλητος στις 1.556,58 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχωρούσε κατά 0,20% στις 3.246,56 μονάδες.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην αγορά η προειδοποίηση του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, ότι η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί «παρά την ηρεμία στις χρηματοοικονομικές αγορές».

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται, ωστόσο, αρκετοί αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε υπαναχώρηση θα είναι βραχύβια καθώς θεωρείται από τους επενδυτές ως ευκαιρία για νέες αγορές.

«Τα στοιχεία βελτιώνονται, προς το παρόν δεν έρχονται εφιαλτικά σενάρια από την Ευρώπη και η Κίνα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης», σχολιάζει στο Reuters ο Φρανκ Λες από τη FuturePath Trading LLC στο Σικάγο. Όπως εξηγεί, δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να αποθαρρύνει τους επενδυτές να λάβουν θέσεις αγοράς (long).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα