Νέα συνάντηση για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ταμεία

Συμφωνία πιθανόν και εντός της ημέρας
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 12:27
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Καταλήγουμε σιγά σιγά στον κοινό τόπο», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «δημιουργήθηκε μία υπερβολική απαισιοδοξία μετά από τις πρώτες ενστάσεις της τρόικας».

Νέα συνάντηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας και η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει εντός της ημέρας οριστική συμφωνία.

Εξάλλου, και χθες ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει στη ΝΕΤ ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

«Καταλήγουμε σιγά σιγά στον κοινό τόπο», είπε, συμπληρώνοντας ότι «δημιουργήθηκε μία υπερβολική απαισιοδοξία μετά από τις πρώτες ενστάσεις της τρόικας».

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η πάγια ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται σε 18 δόσεις. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των δόσεων με τις οποίες θα εξοφλούνται οι οφειλές στο πλαίσιο της ρύθμισης ύστατης ευκαιρίας, αφού οι 60 δόσεις που είχε αρχικά προτείνει το υπουργείο Εργασίας δεν έγιναν αποδεκτές από την τρόικα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα