Γ. Στουρνάρας: Θετική η διάθεση της τρόικας

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 17:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία καθώς όπως είπε « πάντα υπάρχει λύση για όλα».

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικων μετά τη συνάντησή του το Σάββατο με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία καθώς όπως είπε «πάντα υπάρχει λύση για όλα», ενώ επεσήμανε ότι η τρόικα έχει «θετική διάθεση».

Η σημερινή συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας στο ΥΠΟΙΚ είναι προγραμματισμένη για τις 3 το μετά μεσημέρι. Στο επίκεντρο, το φλέγον  θέμα της μείωσης του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όσον αφορά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά κατά την ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ., πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις.

Στην αρχή της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου παρεβρέθη και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, με τον οποίο εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα