Σε αναζήτηση συμφωνίας για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 13:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Με τη νέα ρύθμιση η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα περάσει στο ΙΚΑ. 

Στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας συναντιούνται αυτήν την ώρα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης για τους όρους με τους οποίους θα γίνει η νέα ρύθμιση είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το θέμα τέθηκε χθες κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις απόψεων κυρίως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δόσεων που θα περιλαμβάνει η ρύθμιση.

Ειδικότερα, η τρόικα φέρεται να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τον αριθμό των δόσεων, επικαλούμενη τα «διεθνώς ισχύοντα», ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας η ελληνική πλευρά ζητά μεγαλύτερη ευελιξία επικαλούμενη τα ποσοστά της ύφεσης και την «ακραία κατάσταση», στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν πάντως ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί «ύστατη ευκαιρία» για τους οφειλέτες.

Με αυτήν η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΑΕΕ και τουΟΓΑ θα περάσει στο ΙΚΑ. Τι 2017 οι οφειλές προς τα ταμεία θα εισπράττονται από την εφορία.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα