Γαλλία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999 η ανεργία

Αναρριχήθηκε στο 10,6% το δ' τρίμηνο
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 16:27
REUTERS/ZOHRA BENSEMRA

Στο 10,6%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1999, σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία το τέταρτο τρίμηνο του 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής και οικονομικών μελετών (INSEE).

Πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που καταγράφεται αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στη Γαλλία, η οικονομία της οποίας συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Η είδηση προστίθεται σε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων για την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, που έχει παραδεχτεί ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη και το έλλειμμα.

«Είναι μια άβολη αλήθεια για τον (πρόεδρο) Φρανσουά Ολάντ και άλλη μια ένδειξη ότι μπορεί να μετακινείται στη λάθος πλευρά της ομάδας της ευρωζώνης», σχολίασε ο Ζιλιέν Μανσό, οικονομολόγος της ING, που προέβλεψε ότι η ανεργία θα αυξηθεί έως και στο 11,5% φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ανεργία στη Γαλλία θα φτάσει το 10,7% φέτος, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 5,7% της Γερμανίας και κοντά στο 11,6% της Ιταλίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα