Βουλγαρία: «Όχι» στην κρατικοποίηση των τριών εταιρειών ενέργειας

Καταψηφίστηκε η πρόταση από το κοινοβούλιο
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 12:35
REUTERS/STOYAN NENOV

Τον προηγούμενο μήνα, το «Ατάκα» υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση να ξεκινήσει η διαδικασία για τον τερματισμό των συμβολαίων ιδιωτικοποίησης με τις τρεις εταιρείες, σε διάστημα ενός μηνός. Ο επικεφαλής του κόμματος, υποστήριξε ότι οι τρεις εταιρείες δεν εκπλήρωσαν τους όρους των συμβολαίων ιδιωτικοποίησης, προσέφεραν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και «φούσκωσαν» τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Την πρόταση του κόμματος «Ατάκα», για προσωρινή ανάκληση των αδειών των τριών εταιρειών διανομής ενέργειας που λειτουργούν στη Βουλγαρία - CEZ, EVN και Energo-Pro - και κρατικοποίησή τους, καταψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Novinite, η πρόταση απορρίφθηκε με 13 ψήφους κατά, ενώ 12 ψήφισαν υπέρ και υπήρξαν 45 αποχές.

Τον προηγούμενο μήνα, το «Ατάκα» υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση να ξεκινήσει η διαδικασία για τον τερματισμό των συμβολαίων ιδιωτικοποίησης με τις τρεις εταιρείες, σε διάστημα ενός μηνός. Σύμφωνα με την πρόταση, το σύνολο του ενεργητικού των τριών εταιρειών θα επιστρεφόταν στο κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο επικεφαλής του κόμματος, Βόλεν Σιντέροφ, υποστήριξε ότι οι τρεις εταιρείες δεν εκπλήρωσαν τους όρους των συμβολαίων ιδιωτικοποίησης, προσέφεραν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και «φούσκωσαν» τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα