Βουλγαρία: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα γραφεία ενεργειακών εταιρειών

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 16:32
EPA/FILIP SINGER

Αιφνιδιαστικοί  έλεγχοι στα γραφεία των εταιρειών διανομής ενέργειας CEZ (φωτογραφία), EVN και Energo Pro πραγματοποίήθηκαν στη Βουλγαρία.

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία των εταιρειών διανομής ενέργειας CEZ, EVN και Energo Pro πραγματοποίησαν κλιμάκια εισαγγελέων, αστυνομικών και εφοριακών, έπειτα από σχετική εντολή του γενικού εισαγγελέα της Βουλγαρίας Σωτήρ Τσατσάροφ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο κ. Τσατσάροφ παρουσίασε τις δράσεις της γενικής εισαγγελίας που συνδέονται με την αυξανόμενη δημόσια δυσαρέσκεια σε σχέση με τους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων, που έκαναν εισαγγελείς από τη Σόφια, τη Βάρνα και το Πλόβντιβ, αναμένονται στις 22 Μαρτίου.

Η CEZ Bulgaria προμηθεύει ηλεκτρικό ρεύμα σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη δυτική Βουλγαρία και «δεν έχει λόγο να ανησυχεί, διότι η δραστηριότητά της είναι σύμφωνη με το ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας Πετρ Ντοκλαντάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι, η διοίκηση της εταιρείας θα συνεργαστεί με τις εισαγγελικές, αστυνομικές και εφοριακές αρχές προκειμένου να τους παράσχει τα στοιχεία που επιθυμούν.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα