Ecofin: Η τρόικα θα αποφασίσει για Ιρλανδία, Πορτογαλία

Αποπληρωμή των δανείων στήριξης
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 15:10
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ συνομιλεί με τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Η τρόικα των πιστωτών της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας είναι αυτή που θα καθορίσει τους όρους αποπληρωμής των δανείων των δύο χωρών, οι οποίες έχουν ζητήσει παράταση της περιόδου αποπληρωμής τους, σύμφωνα με τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ αποδίδουν εύσημα στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία για την επιτυχημένη, όπως λένε, εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Συζητήσαμε εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. θα ήταν έτοιμοι επί της αρχής να εξετάσουν μία προσαρμογή της λήξης των δανείων από τους μηχανισμούς EFSF και ESM για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία αποπληρωμής του χρέους και των δύο χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Συμφωνήσαμε να ζητήσουμε από την τρόικα να παρουσιάσει προτάσεις για την καλύτερη δυνατή επιλογή για τα δάνεια των δύο αυτών χωρών», προσθέτουν οι ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα