Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2003 11:49

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ με το πέρασμα της ώρας οι απώλειες των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πιέσεων στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Σημειώνεται ότι η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει υπερβεί εκ νέου το επίπεδο των 1,17 δολαρίων.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε επίσης η χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις ΗΠΑ, καθώς και η ανακοίνωση ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία υποχώρησε το Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1996.

Στις 11:36 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 3.938,2 μονάδες μειωμένος κατά 0,84%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.838,54 μονάδες με απώλειες 1,35% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.810,22 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,01%.

Σημαντικές απώλειες (3,5%) καταγράφει ο τίτλος της Philips. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γκέρχαρντ Κλέιστρλεε, δήλωσε ότι το συνεχιζόμενο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και η εξασθένηση του δολαρίου ασκούν πιέσεις στα έσοδα της εταιρείας, ιδιαιτέρως σε αυτά των δραστηριοτήτων στους τομείς των ημιαγωγών και των ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης.

Μεγαλύτερη πτώση (6,73%) σημειώνει η μετοχή της γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας TUI μετά από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η εν λόγω εταιρεία εμφάνισε λειτουργικές ζημίες στο πρώτο τρίμηνο. Τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν την επόμενη Τρίτη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 16:30 η κατάθεση του προέδρου της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής του Κογκρέσου για την κατάσταση της οικονομίας και τη νομισματική πολιτική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα