Ernst & Young: Νέες θέσεις εργασίας εντός του 2013

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 16:08

Θετικές είναι οι ενδείξεις για την αγορά εργασίας το 2013, καθώς νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν εντός του έτους σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young.

Το 54% των 600 σημαντικών επιχειρηματιών από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στην έρευνα, εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις εντός του έτους, οι οποίες μάλιστα θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία - Ειρηνικό, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική.

Σε ποσοστό 74%, οι επιχειρηματίες που έχουν διακριθεί ως Επιχειρηματίες της Χρονιάς® από την Ernst & Young, παρουσίασαν αύξηση εσόδων κατά 18% τα τελευταία δύο χρόνια και δήλωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε αύξηση του προσωπικού τους εντός του 2012. 

Ωστόσο, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα, οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στο να προσελκύσουν άτομα με τις κατάλληλες δεξιότητες και ταλέντα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι εξειδικευμένοι τομείς με την υψηλότερη ζήτηση είναι η βιομηχανία (57%), οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ (25%), καθώς και η διοίκηση / ηγετικά προσόντα (22%). Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για εργαζόμενους με εμπειρία σε τομείς όπως η μηχανική, τα οικονομικά και οι ανθρώπινοι πόροι είναι μικρότερο.

Σύμφωνα με τη Μαρία Πινέλι, αντιπρόεδρο των Αγορών Στρατηγικής Ανάπτυξης, παρά την υψηλή ανεργία των νέων στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τμήματα της Νότιας Ευρώπης, υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις ανάγκες των ταχέως αναδυόμενων εταιρειών και τις δεξιότητες του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού.

Σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας, η καινοτομία φαίνεται να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο, βοηθώντας τους επιχειρηματίες να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και να υπερισχύσουν του ανταγωνισμού, σύμφωνα με την έρευνα. Σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων από ένα ευρύ φάσμα κλάδων συμφώνησαν ότι η καινοτομία ήταν το βασικό  στοιχείο διαφοροποίησης και σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα