Σε πτωτική τροχιά το Χ.Α.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 11:45

Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω του αρνητικού επενδυτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές. Σήμερα αναμένεται η εισήγηση του Euro Working Group στην ομάδα εργασίας του Eurogoup σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

«Αναμένουμε η συναλλακτική δραστηριότητα να παραμείνει νευρική με περιορισμένους όγκους», σχολίασε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11.39), ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει απώλειες 1,34% και υποχωρεί στις 1.025,52 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 12,48 εκατ. ευρώ.
 
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία καταγράφει απώλειες 2,15%, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε έλληνες και γάλλους επιχειρηματίες ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
 
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,81%.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες στο σύνολό τους. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Μέσων Ενημέρωσης (-2,45%), Υγείας (-2,32%) και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (-2,00%).

Από τις 96 μετοχές που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, οι 20 κινούνται ανοδικά, οι 61 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα