Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 11:45

Σε πτωτική τροχιά το Χ.Α.

Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω του αρνητικού επενδυτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές. 

Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω του αρνητικού επενδυτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές. Σήμερα αναμένεται η εισήγηση του Euro Working Group στην ομάδα εργασίας του Eurogoup σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

«Αναμένουμε η συναλλακτική δραστηριότητα να παραμείνει νευρική με περιορισμένους όγκους», σχολίασε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11.39), ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει απώλειες 1,34% και υποχωρεί στις 1.025,52 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 12,48 εκατ. ευρώ.
 
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία καταγράφει απώλειες 2,15%, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε έλληνες και γάλλους επιχειρηματίες ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
 
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,81%.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες στο σύνολό τους. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Μέσων Ενημέρωσης (-2,45%), Υγείας (-2,32%) και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (-2,00%).

Από τις 96 μετοχές που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, οι 20 κινούνται ανοδικά, οι 61 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.