Οριακά κέρδη στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 11:41
UPD:17:59

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνει κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κυρίως χάρη στη διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές του τραπεζικού κλάδου αλλά και στις τάσεις ανάκαμψης που εμφανίζει ο ΟΤΕ.

Η μετοχική τιμή της ΕΤΒΑ ενισχύεται κατά 2,94%. Η εν λόγω τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι τα προ φόρων κέρδη του ομίλου σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 372% φθάνοντας τα 11,8 εκατ. ευρώ.

Σημαντική άνοδο (2,22%) σημειώνει και η μετοχή της Εθνικής, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Εμπορικής.

Αυτή την ώρα (11:30) o γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται κατά 0,22% έχοντας διαμορφωθεί στις 1.711,85 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών φθάνει τα 13 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 1,4 εκατ. ευρώ αφορούν σε μεταβιβάσεις πακέτων σε ΟΤΕ και Cosmote http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Σε ό,τι αφορά την πορεία των κλαδικών δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο (1,13%) σημειώνει ο δείκτης πληροφορικής, ενώ τις σημαντικότερες απώλειες (0,47%) ο δείκτης βασικών μετάλλων.

Ο τηλεπικοινωνιακός υποχωρεί κατά 0,29% με τη μετοχή του ΟΤΕ να σημειώνει άνοδο κατά 0,22%. Μετά τη Standard & Poor's, και η Moody's Investors Service έθεσε υπό καθεστώς παρακολούθησης τον ΟΤΕ, εξετάζοντας την προοπτική προς τα κάτω αναθεώρησης της πιστοληπτικής του αξιολόγησης.

Η κίνηση της Moody's έχει έμμεση σχέση με την αδυναμία της Cosmorom να αποπληρώσει τα χρέη της. H Cosmorom αποτελεί θυγατρική της RomTelecom, εταιρείας υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στη Ρουμανία, ποσοστό 54% στην οποία ελέγχει ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse First Boston για τα αποτελέσματα του α' τριμήνου, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μετά το μεσημέρι, ο Οργανισμός θα παρουσιάσει μείωση εσόδων 1,7% (χωρίς την ενοποίηση της RomTelecom), ενώ για τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται μείωση 2,4%.

Η CSFB κάνει αναφορά και στο πρόβλημα με την Cosmorom και σημειώνει ότι πρόκειται για έναν επιπλέον κίνδυνο για τις μετοχές του Οργανισμού.

Τέλος, η μετοχή της Μινωικές Γραμμές ενισχύεται κατά 1,50%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/29/621114.htm , η ηρακλειώτικη εταιρεία αποτελεί στόχο επιθετικής εξαγοράς των Ιταλών που κατέχουν πλέον το 5,27% του μετοxικού κεφαλαίου της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα