Συνεχίζεται η άνοδος του δολαρίου

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 11:22
UPD:11:45

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται και σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι των βασικών του ανταγωνιστών μετά τη νέα άνοδο της Wall Street και εν μέσω αισιόδοξων εκτιμήσεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η ισχυρότερη οικονομία της κόσμου αναπτύχθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία της κυβέρνησης έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1,6%. Τα οριστικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί και ο αριθμός των νέων αιτήσεων που κατέθεσαν αμερικανοί πολίτες στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας. Όπως εκτιμούν οικονομολόγοι, την εβδομάδα μέχρι τις 24 Μαΐου, οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 420.000 έναντι 428.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Στις 17:00 θα ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας για την περιοχή του Σικάγου ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί το Μάιο στις 49 μονάδες από 47,6 τον Απρίλιο.

«Οι προοπτικές για το δολάριο βελτιώνονται. Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν ενδεχομένως να δείξουν ότι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας είναι καλύτερη απ΄ ό,τι νομίζαμε», δήλωσε στο Bloomberg στέλεχος της ιαπωνικής Nomura Securities.

Αντιθέτως, αποθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για την οικονομία της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου μειώθηκε τον Απρίλιο κατά 1,2% σε μηνιαία βάση.

Στις 11:09 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,17090 δολάρια από 1,1767 δολάρια χθες το απόγευμα. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,738 δολάρια ανά ευρώ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 119,09 γιεν, έναντι 118,63 γιεν χθες το απόγευμα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα