Citibank : 60 νέα καταστήματα την επόμενη διετία

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 11:47

Mε στόχο τη σταδιακή κάλυψη όλων των αστικών κέντρων της χώρας μας, η Citibank συνεχίζει την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων και των δραστηριοτήτων της.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, στο πλαίσιο αυτό, η Citibank, η ξένη τράπεζα με την ισχυρότερη σήμερα παρουσία και δίκτυο στον τομέα της λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα, πρόκειται να ανοίξει 60 νέα καταστήματα στην χώρα μας στη διάρκεια της επόμενης διετίας αυξάνοντας το δίκτυο της σε 120 καταστήματα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η επέκταση του δικτύου ΑΤΜ της τράπεζας που αριθμεί σήμερα 235 μονάδες. Τα 85 ΑΤΜ είναι εγκατεστημένα στα υποκαταστήματα της Citibank σε όλη την Ελλάδα και 150 σε περιοχές όπου δεν βρίσκεται κατάστημα, ενώ στόχος της τράπεζας είναι να λειτουργήσουν 100 ακόμη ΑΤΜ εκτός καταστήματος την επόμενη διετία

Η τράπεζα έχει ήδη παρουσία σε 10 πόλεις της περιφέρειας (και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

Όπως αναφέρει η γενική διευθύντρια δικτύου καταστημάτων της Citibank Γιούλα Σαμαρά, η επιλογή συγκεκριμένων περιοχών ανοίγματος νέων καταστημάτων γίνεται με στόχο την μακροχρόνια παρουσία στην κάθε περιοχή και υπό προϋποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η υγιής απόδοση, τα περιθώρια ανάπτυξης του κάθε καταστήματος που θα ανοίγει, το πολύ καλά επιλεγμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών και προϊόντων.

Ένας από τους λόγους που η ανάπτυξη της τράπεζας στην περιφέρεια γίνεται πιο αργά είναι γιατί η εξασφάλιση των συγκεκριμένων προϋποθέσεων, εκτός της κεντρικής βάσης ελέγχου, είναι ένα έργο πιο επίπονο και χρονοβόρο, αναφέρει η κ. Σαμαρά.

Αναφορικά με τις δραστηριότητες στον τομέα της λιανικής τραπεζικής η Citibank δίνει έμφαση σε τρεις κατηγορίες προϊόντων : Στα σύνθετα καταθετικά και επενδυτικά Προϊόντα, στα καταναλωτικά, επαγγελματικά και επιχειρηματικά δάνεια και στις κάρτες.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Citibank στην Ελλάδα την κατατάσσουν μεταξύ των 10 πλέον κερδοφόρων χωρών όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα διεθνώς, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Citibank Consumer Banking, Χρήστο Βασιλειάδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα