Έρευνα: Αισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των CEO για την Ελλάδα

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 16:11

Θετική μεταστροφή του επιχειρηματικού κλίματος παρατηρείται στην Ελλάδα, καθώς οι διευθύνοντες σύμβουλοι κορυφαίων εταιρειών δηλώνουν στην πλειονότητά τους αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της PwC.

Σε ποσοστό 62% οι 45 CEO που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν «σίγουροι/ σχετικά σίγουροι» για τις προοπτικές αύξησης των εσόδων της επιχείρησής τους τους επόμενους 12 μήνες. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 46% το 2011 και 27% το 2010.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, καθοριστικός παράγοντας για την οικονομική ανάκαμψη θεωρείται η συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, απαραίτητες προϋποθέσεις της ανάπτυξης θεωρούν την καινοτομία και τις επενδύσεις στην έρευνα και σε ποσοστό 51% δήλωσαν ότι θα αλλάξουν στρατηγική με άξονα τους δύο αυτούς τομείς.

Ωστόσο, η αισιοδοξία που εξέφρασαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι παραμένει σε ρεαλιστικά πλαίσια, καθώς εμφανίζονται ιδιαίτερα σκεπτικοί ως προς τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία, την ευμετάβλητη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τη διαχείριση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορυφαία στελέχη στην Ελλάδα είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση, το ασταθές φορολογικό περιβάλλον και το υψηλό ενεργειακό κόστος.  Σημαντικότερο εμφανίζεται το πρόβλημα της αδυναμίας χρηματοδότησης, σύμφωνα με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (89%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα