ΔΗΜΑΡ: Άτοκα δάνεια για την πληρωμή των φόρων στα ακίνητα

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 15:54

Τη χορήγηση ειδικών άτοκων δανείων από τις τράπεζες για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν  στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά. 

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αναγνωρίζει πως η επιβάρυνση από τους συσσωρευμένους φόρους (δόσεις προηγούμενων ετών, του 2013 και ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) είναι δυσβάστακτη για τη φοροδοτική δυνατότητα των νοικοκυριών, τα οποία δοκιμάζονται από τη μείωση των εισοδημάτων τους, και στο πλαίσιο αυτό εκτιμά πως η αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να γίνει με τη χορήγηση από τις τράπεζες ειδικών ατόκων δανείων, που θα εξοφλούνται σε πολλές δόσεις για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ.

Για όσους πάλι μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ, προτείνεται να έχουν έκπτωση τουλάχιστον 10%.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ,  οι τράπεζες θα επωφελούνται από την έκπτωση 10%, ενώ οι δανειολήπτες θα εξοφλούν σε πολλές δόσεις χωρίς επιβάρυνση, χωρίς τόκους.

Έτσι, καταλήγει, και οι πολίτες θα ανακουφιστούν και η είσπραξη εσόδων του δημοσίου θα βελτιωθεί.

Για κατώτατο μισθό

Όσον αφορά εξάλλου το θέμα του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει  ο κατώτατος μισθός μπορεί και πρέπει να προσδιοριστεί νομοθετικά μέσα από την υιοθέτηση των αποτελεσμάτων της συλλογικής διαπραγμάτευσης εργοδοτών και εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα