Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τον δείκτη Topix να σημειώνει συνεχώς κέρδη, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μέσα σε περισσότερα από εννέα χρόνια.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, των οποίων οι πωλήσεις βασίζονται στις εξαγωγές, κινούντο ανοδικά, μετά τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, τα οποία καθησύχασαν τους επενδυτές αναφορικά με την ισχυροποίηση του γιεν.

Ο Topix κινείτο ανοδικά για ένατη ημέρα, σε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 861,902 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Την τελευταία φορά που ο δείκτης σημείωνε κέρδη για εννέα συνεχόμενες ημέρες ήταν κατά τη χρονική περίοδο που έληξε την 1η Μαρτίου του 1994. Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε επίσης ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 8673,92 μονάδες.

«Η ισχυροποίηση του γιεν και οι αιτήσεις για εργασία, ανησυχούν του εξαγωγείς», ανέφερε ο Yutaka Miura, μάνατζερ στην Shinko Securities Co.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE υποχωρούσε κατά 0,5%. Πτωτικά κινούντο οι μετοχές της EVA Airways Corp. και της Far Eastern Department Stores Ltd., μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι η επιδημία του SARS ώθησε καταστήματα, εστιατόρια και ταξιδιωτικά γραφεία να μειώσουν τις τιμές τους, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσσοτό 0,4%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της National Australia Bank Ltd. και άλλων τραπεζών, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβελεψης της κεντρικής τράπεζας για την οικονομική ανάπτυξη.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times σημείωνε κέρδη, τη στιγμή που οι δείκτες στην Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία κινούντο πτωτικά. Ολοι οι άλλοι δείκτες στα μεγάλα Χρηματιστήρια της περιφέρειας σημείωναν κέρδη.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Ν. Κορέα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα