Οριακά πάνω από τα 1,17 δολάρια το ευρώ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 11:47
UPD:11:55

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στη χρηματαγορά του Λονδίνου.

Στις 11:29 (ώρα Ελλάδος) η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος με το αμερικανικό είχε διαμορφωθεί στα 1,1708 δολάρια έναντι 1,1735 δολαρίων χθες το απόγευμα. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1726 δολάρια ανά ευρώ.

Η υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος αποδίδεται σε εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναγκαστεί να προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων εν μέσω καθημερινών ενδείξεων επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στη μηνιαία έκθεσή της, που θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη δημοσιότητα, η ΕΚΤ αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψή της για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης στο 0,5%-0,7% για το 2003. Η προηγούμενη εκτίμηση της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας έκανε λόγο για ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 1%.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των “Financial Times”, η νέα εκτίμηση της Μπούντεσμπανκ θεωρεί πλέον ρεαλιστικό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας μεταξύ 0,1% και 0,2% για φέτος, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψή της έκανε λόγο για αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ στο 2003 κατά 0,5%.

Την προηγούμενη βδομάδα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο 2003 με ρυθμό 0,75%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι ομιλίες του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ και του διοικητή της Fed, οι οποίοι ενδέχεται να αναφερθούν στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα