Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2003 10:55
UPD:10:59

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους τίτλους των κλάδων ζυθοποιίας και τηλεπικοινωνιών.

Στις 10:33 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.138 μονάδες μειωμένος κατά 0,53%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.152,64 μονάδες με απώλειες 1,17% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.214,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,76%.

Σημαντικές απώλειες (7,7%) καταγράφει η μετοχή της Heineken NV. Επικαλούμενη την οικονομική επιβράδυνση και τη σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της στο πρώτο εξάμηνο κυμαίνονται σε επίπεδα χαμηλότερα από τις προβλέψεις, ενώ η κερδοφορία της παρουσιάζει στασιμότητα.

Η διοίκηση της Heineken απέφυγε παράλληλα να προβεί σε προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών Interbrew και Carlsberg υποχωρούν κατά 3,37% και 3,50% αντιστοίχως.

Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με τη μετοχή της φινλανδικής Nokia να υποχωρεί κατά 3%.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφει η μετοχή του ελβετικού ομίλου Credit Suisse καθώς η ιταλική ασφαλιστική Unipol προσφέρει 1,47 δισ. ευρώ για τον ιταλικό βραχίονα του ελβετικού ομίλου στον τομέα των ασφαλειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα