Σημαντική εξασθένηση του ευρώ

Kάτω από τα 1,10 δολάρια
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2003 12:42

ΠΤΩΣΗ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων και πλέον μηνών.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε σήμερα ότι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2002 το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6%.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο.

Αξιωματούχος της Eurostat δήλωσε χθες ότι η αναιμική πορεία της γαλλικής οικονομίας στο β' τρίμηνο είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο -0,1% από το μηδέν που υπολογιζόταν αρχικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/21/806727.htm .

Από την άλλη πλευρά, αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σχετικά με την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας εκτιμάται ότι παρέμειναν κάτω από το επίπεδο των 400.000 για πέμπτο διαδοχικό επταήμερο, ενώ ο δείκτης των βασικών οικονομικών δεικτών αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 0,4% τον Ιούλιο έναντι ανόδου 0,1% τον Ιούνιο.

Τέλος, ο δείκτης βιομηχανίας Philadelphia Fed Αυγούστου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 10 τον Αύγουστο από 8,3 τον Ιούλιο.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,008 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Απριλίου, έναντι 1,1112 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα