Χρ. Πάχτας : Από την πορεία του Γ' ΚΠΣ εξαρτάται το «4ο πακέτο»

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 12:58

Από την καλή πορεία του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, εξαρτάται η διασφάλιση πόρων για το «4ο πακέτο», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστος Πάχτας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Πάχτα και της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Βάσως Παπανδρέου.

Οι υπουργοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις, ενώ ο κ. Πάχτας είπε ότι συζητήθηκαν οι διαδικασίες προετοιμασίας για το «4ο πακέτο», και το κλείσιμο του «2ου πακέτου».

Κυβερνητικός στόχος για το 2007-2013, είναι η ενισχυση των περιφερειών και η εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων. Σε ό,τι αφορά το «2ο πακέτο», έχει εισπραχθεί μέχρι τώρα το 30% των ετησίων πληρωμών και ένα ακόμα 20% θα εισπραχθεί αργότερα.

Τελικές αποφάσεις για το θέμα των αυθαιρέτων θα ληφθούν την Πέμπτη οπότε θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν αρκετές συσκέψεις με θέμα την πορεία του «3ου πακέτου» και τις διαδικασίες επίσπευσης των έργων, ενεργειών και δράσεων που έχουν ενταχθεί σε αυτό.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα