Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 13:10
UPD:14:44

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν οι προθεσμιακές τιμές επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq πριν από την ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) θα γνωστοποιηθεί το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ το οποίο προβλέπεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε 138 δισ. δολάρια σε σύγκριση με 136 δισ. δολάρια στους πρώτους τρεις μήνες του 2003.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν και τα αποθέματα επιχειρήσεων κατά τον Ιούλιο, τα οποία εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 0,1% έναντι αύξησης 0,1% τον Ιούνιο.

Στις 16:45 ώρα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κατά 0,3%. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα πρόκειται για την τρίτη άνοδο της εν λόγω παραγωγής στους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά από πέντε εβδομάδες http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/15/823340.htm εξαιτίας των ανησυχιών που προκάλεσαν τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τις λιανικές πωλήσεις και την ανεργία.

«Τα αντιφατικά μηνύματα (για την οικονομία) αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στα πρώτα στάδια της οικονομικής ανάκαμψης», εκτιμά ο Στιούαρτ Σβάιτσερ, οικονομολόγος της J.P. Morgan.

Αύριο συνεδριάζει η Φέντεραλ Ριζέρβ, η οποία αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/15/823367.htm .

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων, η ChevronTexaco συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 9,1 εκ. δολαρίων, ώστε να διευθετήσει δικαστική αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της η μικρή πόλη Κάμπρια, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Η πετρελαϊκός όμιλος κατηγορείτο ότι μόλυνε τα αποθέματα ύδατος της πόλης με ύποπτη καρκινογόνο ουσία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η εταιρεία ημιαγωγών Applied Materials μετά την αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch. Η τελευταία αναθεώρησε παράλληλα προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά τα κέρδη της Αpplied Materials στο 2004.

Στις 12:53 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμιακή τιμή στο δείκτη Dow Jones σημείωνε άνοδο της τάξεως των 17 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα η προθεσμιακή τιμή στο Nasdaq ενισχυόταν κατά 4 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα και στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, ενώ το ευρώ έχει υποχωρήσει στα 1,1254 δολάρια.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,12% και 0,48% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα