Συνεχίζεται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ώθηση από την υψηλή τεχνολογία
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 12:18
UPD:12:24

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με πρωταγωνιστή τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας.

Η σημερινή άνοδος αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη που παρουσίασε η Wall Street προς το τέλος της συνεδρίασης την Παρασκευή, ενώ περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος από την απόφαση των Σουηδών να πουν «όχι» στην ένταξη της χώρας τους στην Ευρωζώνη.

Στις 11:55 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.264,10 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62%,στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.353,15 μονάδες αυξημένος κατά 0,92% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.537,4 μονάδες με κέρδη 0,54%.

Αξιόλογη άνοδο, της τάξεως του 3,95%, εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της ολλανδικής Philips. Η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι διαπιστώνει ευνοϊκές εξελίξεις στις πωλήσεις της στην αμερικανική αγορά.

Στον απόηχο της παραπάνω ανακοίνωσης, τόσο η Morgan Stanley όσο και η JP Morgan αναθεώρησαν προς τα πάνω την τιμή-στόχο της ολλανδικής μετοχής.

Σημαντική άνοδο, της τάξεως του 2,17%, σημειώνει και η μετοχή της KLM, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο ολλανδικός αερομεταφορέας βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με τη γαλλική Air France.

Εκπρόσωπος της KLM δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα FAZ ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών για τη μεταξύ τους συγχώνευση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η μετοχική τιμή της Air France σημειώνει μικρή πτώση κατά 0,34%.

Ανοδικά κινείται τέλος η μετοχή της Manchester United. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται η “Wall Street Journal Europe”, δισεκατομμυριούχοι επενδυτές από Ρωσία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για τον έλεγχο της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανέρχεται σε 436 εκατ. στερλίνες (695 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τρεις εύποροι επιχειρηματίες ζήτησαν επενδυτικές συμβουλές από τράπεζες για το κόστος της Manchester και για το κατά πόσον οι υπάρχοντες μέτοχοι της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι πρόθυμοι να πωλήσουν το μερίδιό τους στη σωστή τιμή.

Εκπρόσωπος της Manchester διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες. Οι φήμες περί ενδιαφέροντος για τη Manchester πραγματοποιούνται δύο μήνες ύστερα από την αναπάντεχη εξαγορά της Chelsea από το Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα