Manulife : Εξαγοράζει την John Hancock αντί 10,9 δισ. δολ ΗΠΑ

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2003 07:42

Στην εξαγορά της John Hancock Financial Services Inc., αντί 14,8 δισ. δολ. Καναδά (10,9 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε μετοχές, συμφώνησε να προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία του Καναδά, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Manulife Financial Corp., προκειμένου να δημιουργήσει τη δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία της Βορείου Αμερικής.

Η Manulife, θα καταβάλει στους μετόχους της John Hancock 1,18553 μετοχές της, για κάθε μία μετοχή που κατέχουν ή 37,49 δολ. ανά μετοχή. Η τιμή είναι βασισμένη στην τιμή που είχε διαμορφωθεί κατά μέσον όρο τις τελευταίες 20 ημέρες και κατά είναι κατά 9,3% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της μετοχής της John Hancock, την περασμένη Παρασκευή.

Ο επικεφαλής της Manulife, είχε πει τον Απρίλιο στη διάρκεια συνέλευσης των μετόχων, ότι θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ, μετά την κατάταξη της εταιρείας πίσω από την Sun Life Financila Inc. μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών του Καναδά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Johno Hancock, είχε επισημάνει στους επενδυτές, ότι, οι ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ πρέπει να μεγαλώσουν, να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η χρηματιστηριακή αξία των δύο εταιρειών, ανέρχεται σε 25,6 δολ. σύμφωνα με σχετική τους ανακοίνωση και το προϊόν της συγχώνευσης θα δημιουργήσει τη δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία της Βορείου Αμερικής, μετά την American International Group Inc.

Οι δύο εταιρείες θα πωλούν ασφάλειες και άλλα προϊόντα, όπως η John Hancock στις ΗΠΑ και η Manulife στον Καναδά.

Οι μετοχές της John Hancock κέρδιζαν ποσοστό 1% την περασμένη Πέμπτη, καθώς υπήρχαν συζητήσεις για την επικείμενη εξαγορά και εκτοξεύθηκαν κατά 7% την Παρασκευή, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Αντιθέτως απώλειες κατά 1,35 δολ. Καναδά, σημείωναν την περασμένη Παρασκευή οι μετοχές της Manulife, φθάνοντας τα 40,85 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα