Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2003 07:01
UPD:07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικοί δείκτες. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp. και της Sony Corp., μετά την πώληση του γιεν από την κυβέρνηση αυτήν την εβδομάδα, η οποία συγκράτησε το νόμισμα, του οποίου η ισχυροποίηση έναντι του δολαρίου απειλεί την αξία των εξαγωγών.

«Η σταθερότητα του νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος θα μπορούσε να περιορίσει τις ανησυχίες, καθώς η πορεία του νομίσματος επηρεάζει άμεσα τους εξαγωγείς», ανέφερε ο Akio Yoshino, ο οποίος διαχειρίζεται 15 δισ. δολ. σε μετοχές με την SG Yamaichi Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 10.633,56 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 1.060,80 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να συμβάλλουν τα μέγιστα στην άνοδο του δείκτη.

Αλλού στην Ασία, στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times εμφάνιζε σημαντικά κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Οι μετοχές της DBS Group Holdings Ltd., οδήγησαν τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών της νήσου στα υψηλότερα επίπεδα, μετά την οικονομική έκθεση, η οποία έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς σε χρονικό διάστημα 14 μηνών, τον Σεπτέμβριο.

Ολοι οι δείκτες στις μεγαλύτερες ασιατικές αγορές σημείωναν κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific, τον οποίον απαρτίζουν περισσότερες από 800 μετοχές της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,4%.

Κλειστές είναι αγορές στη Ν. Κορέα και την Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα