Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Hyundai Motor Co., μετά την κυβερνητική ανακοίνωση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε για πρώτη φορά αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο, ενισχύοντας την άποψη ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα ανακάμψει.

«Η αύξηση των θέσεων εργασίας, είναι ένα, από τα στοιχεία που βασίζεται κανείς για να μιλήσει για οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο William Pitman, ο οποίος διαχειρίζεται δύο δισ. δολ. σε ασιατικές μετοχές, πλην της Ιαπωνίας, με την Henderson Investors Singapore Ltd., συμπληρώνοντας : «Οι ασιατικές αγορές θα πρέπει να ακολουθήσουν ανοδική πορεία».

Ο δείκτης Topix κέρδιζε ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 1.078,78 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Ο Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 10.835,43 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, αναρριχήθηκε κατά 1,5%, τη στιγμή που Straits Times στη Σιγκαπούρη σημείωνε κέρδη 2,3%.

Ολοι οι μεγάλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα