Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Hyundai Motor Co., μετά την κυβερνητική ανακοίνωση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε για πρώτη φορά αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο, ενισχύοντας την άποψη ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα ανακάμψει.

«Η αύξηση των θέσεων εργασίας, είναι ένα, από τα στοιχεία που βασίζεται κανείς για να μιλήσει για οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο William Pitman, ο οποίος διαχειρίζεται δύο δισ. δολ. σε ασιατικές μετοχές, πλην της Ιαπωνίας, με την Henderson Investors Singapore Ltd., συμπληρώνοντας : «Οι ασιατικές αγορές θα πρέπει να ακολουθήσουν ανοδική πορεία».

Ο δείκτης Topix κέρδιζε ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 1.078,78 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Ο Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 10.835,43 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, αναρριχήθηκε κατά 1,5%, τη στιγμή που Straits Times στη Σιγκαπούρη σημείωνε κέρδη 2,3%.

Ολοι οι μεγάλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.