Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2003 13:24
UPD:13:29

ΣΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ αποτελέσματα τρίτου τριμήνου παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street, καθώς αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών.

Ανάμεσα στα ονόματα που θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα συγκαταλέγονται οι κολοσσοί της τεχνολογίας Intel Corp, IBM Corp, καθώς επίσης οι: Bank of America, Johnson & Johnson, Merrill Lynch, Motorola, Apple Computer Inc, General Motors Corp, Advanced Micro Inc, Altrial Corp, Caterpillar Inc, Coca Cola Co, eBay Inc, Honeywell International, Sun Microsystems Inc.

Μέχρι στιγμής μόνο 42 εταιρείες του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, με το μέσο όρο των κερδών του δείκτη να ανεβαίνει στα 13,88 δολάρια ανά μετοχή από τα προβλεπόμενα 13,31 δολάρια ανά μετοχή.

Συνολικά 110 εταιρείες του δείκτη S&P 500 θα ανακοινώσουν κέρδη τριμήνου αυτό το επταήμερο, 160 την επόμενη εβδομάδα και 90 τη μεθεπόμενη, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson First Call.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης σειρά οικονομικών στοιχείων, όπως το καταναλωτικό κλίμα, οι λιανικές πωλήσεις και το «Μπεζ Βιβλίο» της Fed.

Στις 13:02 (ώρα Ελλάδος), οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 45 και 8 μονάδες αντιστοίχως.

Η συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να κυμανθεί σήμερα σε χαμηλά επίπεδα λόγω της αργίας για τον εορτασμό της επετείου της ανακάλυψης της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο (Columbus Day).

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα και οι μετοχές κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Η μετοχική τιμή της Intel στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 1,86%. Την Παρασκευή η Deutsche Bank αναβάθμισε σε «αγορά» από «διακράτηση» την επενδυτική της σύσταση για τη μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα