Θέμα ημερών το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2003 13:04

Κρίσιμη θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς μέχρι την Τετάρτη, εκτιμάται, ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών)-βασικού μετόχου της Τράπεζας Αττικής- με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη.

Στην συνάντηση αυτή θα κριθεί οριστικά κατά πόσο το ΤΣΜΕΔΕ θα καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και θα προχωρήσει το σχέδιο, που προβλέπει συγχώνευση του με την Τράπεζα Αττικής. Σε αντίθετη περίπτωση, η λύση της προκήρυξης διαγωνισμού για την πώληση του πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θεωρείται η επικρατέστερη.

Στην περίπτωση αυτή, εκτιμάται ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από τους μεγάλους εγχώριους τραπεζικούς ομίλους, που ήδη μελετούν τα θετικά σημεία που θα μπορούσε να τους προσφέρει η ενδεχόμενη επικράτηση στον διαγωνισμό.

Στα «συν» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συγκαταλέγεται το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που ξεπερνάει τις 135 μονάδες, τα οποία βρίσκονται και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Η ιδιαίτερα μεγάλη πελατειακή του βάση, που εστιάζεται κυρίως στους καταθετικούς λογαριασμούς και η σημαντική ρευστότητα, αποτελούν θετικά στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αναφορικά με τον ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί τελικά από τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, όπως επισημαίνουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, πολλά θα εξαρτηθούν και από τους επιμέρους όρους του διαγωνισμού και ειδικότερα από το ποσοστό των μετοχών που θα διατεθεί προς πώληση.

Σε κάθε περίπτωση η διάθεση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακόμη γύρο εξαγορών, συγχωνεύσεων και εξαγορών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα