Οριακά πάνω από τις 2.100 μονάδες η Σοφοκλέους

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 11:33

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται από την έναρξη της συνεδρίασης υπό το βάρος πιέσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Αντιθέτως, καλύτερη εικόνα εμφανίζουν οι μετοχές της περιφέρειας.

Αυτή την ώρα (11:22) ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,27%, στις 2.105,45 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 9,4 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 73 σημειώνουν άνοδο, 70 υποχωρούν και 71 παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1,44%. Με χθεσινή τους επιστολή οι εταιρείες μέσων μαζικής μεταφοράς ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακός ζητούν από τη ΔΕΗ ειδική τιμολογιακή πολιτική, καθότι είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας. Συγκεκριμένα, στην επιστολή προς τη ΔΕΗ, με κοινοποίηση στους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών, οι εταιρείες των ηλεκτροκίνητων μέσων μαζικής μεταφοράς προτείνουν την εφαρμογή ενός τιμολογίου, χαμηλότερου του σημερινού, με ταυτόχρονη χρέωση ισχύος και χρέωση ενέργειας, για το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας όλων των ηλεκτροκίνητων ΜΜΜ.

Αντιθέτως, άνοδο (0,40%) σημειώνει ο τίτλος του ΟΤΕ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Λ. Αντωνακόπουλος, ανακοίνωσε τα πέντε στελέχη που θα πλαισιώσουν τη διοικητική ομάδα ομίλου ΟΤΕ. Στο πενταμελές αυτό όργανο, το οποίο ουσιαστικά συνεπικουρεί το έργο του διευθύνοντος (δεν είναι θεσμοθετημένο στο καταστατικό του ΟΤΕ), θα συμμετέχει ο πρόεδρος και διευθύνων, ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του εταιρικού κέντρου, Γ. Σκαρπέλης, ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Β. Μαρτιγόπουλος, ως επικεφαλής της δραστηριότητας της κινητής τηλεφωνίας, ο γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών ομίλου, Ιορδ. Αϊβάζης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΤΕ International, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η μετοχή της Vodafone-Panafon υποχωρεί κατά 0,68%. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην απόφασή της για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Vodafone επικαλείται λόγους στρέβλωσης του ανταγωνισμού καθώς και τα υψηλά τέλη για τις κλήσεις από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο.

Όπως έχει γράψει ήδη η «Ν» (Σάββατο 11 Οκτωβρίου) η ΕΕΤΤ, στην Ολομέλεια που συνήλθε στις 10 Οκτωβρίου, έκρινε απαραίτητη τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά στην αναδιαμόρφωση των χρεώσεων για τα εταιρικά «πακέτα» που χρησιμοποιούν οι νέοι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας για τη δρομολόγηση κλήσεων σε κινητά δίκτυα, κατόπιν καταγγελίας των εταιρειών ALGONET, FORTHNET, LANNET, NET ONE, TELEDOME, TELEPASSPORT και VIVODI.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα