Munich Re : Προς έκδοση μετοχών 3,8 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 11:38

ΠΟΣΟΝ τουλάχιστον 3,8 δισ. ευρώ (4,4 δισ. δολ.) θα εξοικονομήσει η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Munich Re, με την προσφορά νέων μετοχών, που έχουν στόχο την αύξηση των αποθεμάτων της και του δείκτη των πιστώσεών της.

Η εταιρεία, την οποία η Standard & Poor s κατατάσσει στο ΑΑΑ, θα προσφέρει στους επενδυτές δύο νέες μετοχές για κάθε επτά που ήδη κατέχουν, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Η νέα μετοχή θα προσφερθεί στους επενδυτές για τουλάχιστον 75 ευρώ η μία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αποτελεί μία αμυντική κίνηση», ανέφερε ο Frank Stoffel, οικονομικός αναλυτής της WestLB στο Ντίσελντορφ, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της εταιρείας στο «ουδέτερο», συμπληρώνοντας ότι : «Η εξέλιξη αυτή δίνει μιαν ανάσα, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους επενδυτές».

Η μετοχή της Munich Re έχασε ποσοστό 2,8% ή 2,75 ευρώ, φθάνοντας στα 92,25 ευρώ η μία, στις 9:13' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος έχασε 17% και είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του δείκτη Bloomberg Europe 500 Insurance.

H εταιρεία εμφάνισε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα