Ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές από Wall Street και Texas Instruments

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 10:23
UPD:10:27

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά τη χθεσινή άνοδο της Wall Street και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της αμερικανικής Texas Instruments. H εν λόγω εταιρεία αναθεώρησε παράλληλα προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της στο τέταρτο τρίμηνο.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.368,4 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.388,4 μονάδες με κέρδη 0,9% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.583,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων της Texas Instruments. Η μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics σημειώνει άνοδο κατά 2,13%. H γερμανική Infineon Technologies κερδίζει 0,7%.

Εξαίρεση αποτελεί η μετοχή της ομοειδούς ολλανδικής εταιρείας ASM International, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι εμφάνισε ζημίες μεγαλύτερες απ΄ ό,τι προέβλεπε η αγορά στο τρίτο τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε παράλληλα ότι αναμένει μείωση των εσόδων της στο τρέχον τρίμηνο. Η μετοχική της τιμή καταγράφει απώλειες άνω του 7%.

Αντιθέτως, μικρή άνοδο κατά 0,5% σημειώνει ο τίτλος της DaimlerChrysler εν αναμονή των οικονομικών της αποτελεσμάτων που θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα. Η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο αναμένεται να εμφανίσει μείωση των λειτουργικών της κερδών κατά 8%, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η μετοχική τιμή της Renault ενισχύεται κατά 0,72%. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα δώσει μετά το τέλος της συνεδρίασης στοιχεία για τις πωλήσεις της στο τρίτο τρίμηνο.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται ο τίτλος του βρετανικού ομίλου ποτών Allied Domecq, καθώς, όπως έγινε σήμερα γνωστό, τα αποτελέσματά του στο τρίτο τρίμηνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/21/835463.htm ήταν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς. Η μετοχή του υποχωρεί κατά 2,6%.

Τέλος, αξιόλογα κέρδη (3,2%) καταγράφει ο τίτλος της γαλλικής Schneider Electric, καθώς οι πωλήσεις της στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισαν πτώση μικρότερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα των αμερικανικών amazon.com και Lucent Technologies. Σε ό,τι αφορά τα νέα για την οικονομία, στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία για το μήνα Οκτώβριο, ενώ αργότερα έξι γερμανικά ιδρύματα οικονομικών ερευνών θα δημοσιεύσουν τις προβλέψεις τους για τις προοπτικές της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα