E.ON AG : Προς εξαγορά της Midlands Electricity Plc

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 10:37

ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ Midlands Electricity Plc, αποφάσισε να εξαγοράσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας της Ευρώπης, E.ON AG από την Aquila Inc. και την FirstEnergy Corp., προκειμένου να υπερδιπλασιάσει το δίκτυο μεταφοράς ενεργείας της στη Μ. Βρετανία.

Η εταιρεία, θα καταβάλει 36 εκατ. λίρες Αγγλίας (60 εκατ. δολ.) σε μετρητά στην FirstEnergy και την Aquila και θα απορροφήσει το χρέος της ύψους 1,1 δισ. λιρών, ενώ θα δώσει στους κατόχους ομολόγων της Midlands Electricity Plc το 95,8% της αξίας των μετοχών της, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο επικεφαλήλς της, Wulf Bernotat, ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει επιπλέον το ποσόν των 17 δισ. δολ. για τις γραμμές μεταφοράς ενεργείας στη Βρετανία.

Εξαγοράζοντας τη Midlands, της οποίας το δίκτυο συνορεύει με της Powergen, η Ε. ΟΝ θα αυξήσει τη δυναμικότητά της στη Βρετανία κατά περίπου 80.660 μίλια γραμμών και καλωδίων, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό της με την Electricite de France, την κάτοχο του δικτύου από το Λονδίνο στο Αγγλικό Κανάλι.

Το τμήμα East Midlands Electricity της Powergen, διανέμει ρεύμα σε 2,4 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις μέσω ενός δικτύου 41.600 μιλίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα