Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 07:00

Ζεστό και υγρό καιρό, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι αργότερα σε πολύ ισχυρούς και το βράδυ πιθανώς σε θυελλώδεις και στο Αιγαίο μέτριοι και αργότερα ισχυροί ενισχυόμενοι από το βράδυ σε πολύ ισχυρούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 16 έως 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές απο 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός με αραιές νεφώσεις. Ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη πιθανώς θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και απο το βράδυ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι πιό πυκνές. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και απο το βράδυ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα