Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2003 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τους δείκτες να ανακάμπτουν από τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσαν μετά από χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Οι μετοχές της NEC Corp. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω κατά 1/3 της πρόβλεψης για τα κέρδη που θα εμφανίσουν στο σύνολο της χρήσης.

«Οι εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας βελτιώνουν τη θέση τους και την κερδοφορία τους και είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τους την τάση», ανέφερε ο Yoji Takeda, ο οποίος διαχειρίζεται 250 εκατ. δολ. σε μετοχές, ως επικεφαλής της RBC Investment Management (Asia) Ltd., στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,7%, φθάνοντας στις 10.402,38 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 1,6%, φθάνοντας στις 1.032,89 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών να αποτελούν το 1/10 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Χθες, οι δείκτες γνώρισαν τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 1,1%, μετά την αναθεώρση προς τα κάτω της J.P. Morgan Chase & Co. για τις κορεατικές μετοχές, στο «underweight» από το «neutral», επικαλούμενη τη μειωμένη ζήτηση των καταναλωτών. Η αναθεώρηση έγινε μία ημέρα μετά την εισήγηση της Morgan Stanley προς τους επενδυτές, να αυξήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε κορεατικές μετοχές.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα