Επιφυλακτικός ο ΟΟΣΑ για τις προοπτικές των αγορών

Κίνδυνοι από το ισχυρό ευρώ, την άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού και την αύξηση των επιτοκίων
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2003 17:18
UPD:17:21

ΠΑΡΑ την πρόσφατη ανάκαμψη, οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κινδύνους, προειδοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην εξαμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο διεθνής οργανισμός αποδίδει την αξιόλογη άνοδο των μετοχικών τιμών από την αρχή του έτους στη βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και στο σχετικό περιορισμό των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων.

Η οικονομική ανάκαμψη που εμφάνισαν στο δεύτερο τρίμηνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, ενώ ευοίωνες προδιαγράφονται για το 2004 οι προοπτικές και για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Επισημαίνει ωστόσο ότι η ισχυροποίηση του ευρώ, η άνοδος των τιμών του μαύρου χρυσού, ο περιορισμός των καταναλωτικών δαπανών και το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων ίσως μετριάσουν τον ενθουσιασμό των επενδυτών.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει επίσης ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στην αμερικανική αγορά εργασίας καθώς και ότι υπάρχουν ενδείξεις εξασθένησης της εμπιστοσύνης των αμερικανών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα