Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 14:03
UPD:14:55

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures στη Wall Street εν αναμονή κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων και των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobil.

Πιο αναλυτικά, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί το αμερικανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, το οποίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, αυξήθηκε στο κατά 6%.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν και οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 385.000 έναντι 386.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης, στις 17:00, η δημοσίευση της εξαμηνιαίας έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για τη διεθνή οικονομική και συναλλαγματική πολιτική. Κάθε σαφής αναφορά στις πρόσφατες παρεμβάσεις της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος, πωλώντας γιεν και αγοράζοντας δολάρια, θα ενισχύσει τις ανησυχίες ότι η Ουάσινγκτον επιζητά ασθενέστερο αμερικανικό νόμισμα. Θα ακολουθήσει ομιλία του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζον Σνόου στη Γερουσία.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι επιδόσεις της πετρελαϊκής Exxon Mobil με τις προβλέψεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση των κερδών της στα 62 σεντς ανά μετοχή έναντι 44 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα