Διπλασιασμό του όγκου των εμπορικών συναλλαγών με την Ε.Ε. επιθυμεί η Κίνα

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 13:56

Το διπλασιασμό του όγκου των εμπορικών συναλλαγών της με την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, επιθυμεί η Κίνα.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, κινέζος υφυπουργός Εμπορίου Βέι Τζιανγκουό, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του επιθυμεί να φθάσει ο όγκος των εμπορικών της συναλλαγών με την Ε.Ε. μέσα στην επόμενη δεκαετία, τα 200 δισ. δολάρια από τα 100 δισ. στα οποία αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος.

«Επιθυμία μας είναι να καταστούν Κίνα και Ε.Ε. οι υπ' αριθμόν ένα εταίροι όσον αφορά το εμπόριο και τις επενδύσεις», δήλωσε ο κινέζος υφυπουργός Εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της μικτής οικονομικής επιτροπής στο Πεκίνο, η Κίνα έθεσε στόχο την αύξηση του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών σε 150 δισ. δολάρια το 2007, σε 200 δισ. δολάρια το 2013 και σε 280 δισ. δολάρια το 2020.

Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα εμπορίου, Πασκάλ Λαμί, υπαινίχθηκε ότι η Ε.Ε. θα αποφασίσει το αργότερο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2004 κατά πόσον θα χαρακτηρίσει την κινεζική οικονομία ως οικονομία της ελεύθερης αγοράς, γεγονός το οποίο θα της επιτρέψει να αντλήσει μεγαλύτερα οφέλη, κυρίως ως προς τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα