Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της LG Electronics Inc., καθώς η υποχώρηση του δολαρίου έναντι των εθνικών νομισμάτων των χωρών της περιφέρειας, απειλεί να μειώσει την αξία των πωλήσεων των εξαγωγικών εταιρειών.

«Περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου έναντι των ασιατικών νομισμάτων, ενδέχεται να αλλάξει το σενάριο για τις προοπτικές των πωλήσεων των εξαγωγικών εταιρειών το επόμενο έτος προς το χειρότερο», ανέφερε ο Kikuo Osone, ο οποίος διαχειρίζεται 7,1 δισ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc., στο Τόκυο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι μετοχές που αντιστέκονται σε αυτήν την εξέλιξη, είναι εταιρειών όπως της Takeda Chemical Industries Ltd., της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 3,5%, φθάνοντας στις 996,83 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση για πρώτη φορά κάτω από τις 1.000 μονάδες σε χρονικό διάστημα 10 εβδομάδων, στις 12:47' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελούσαν το 18% των συνολικών απωλειών του δείκτη.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στις 10.153,40 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα υποχωρούσε σε ποσοστό 1,5%. Απώλειες 0,8% σημείωνε ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Οι μετοχές των ασιατικών εταιρειών που κατασκευάζουν chip, όπως της Samsung Electronics Co. στη Νότιο Κορέα και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. στη Σιγκαπούρη, σημείωναν απώλειες, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας Infineon Technologies AG, ότι οι προοπτικές ανάπτυξής της ενδέχεται να περιοριστούν εξ αιτίας της μείωσης των τιμών.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Inc. Asia Pacific, έχανε ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στις 82,05 μονάδες, οδεύοντας προς τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 23 Οκτωβρίου.

Ολοι οι δείκτες στην Ασία κινούντο πτωτικά εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα