Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις στον κλάδο των ασφαλειών
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 10:33
UPD:10:41

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές της δυτικής Ευρώπης κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών. Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των ασφαλειών, καθώς τα αποτελέσματα της γερμανικής Allianz και της ολλανδικής ING δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς, ενώ αντιθέτως το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στους κλάδους φαρμακοβιομηχανιών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.

Στις 10:10 (ώρα Ελλάδος) στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.379,8 μονάδες αυξημένος οριακά κατά 0,16%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.406,57 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,18% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.750,5 μονάδες με απώλειες 0,40%.

Η μετοχή της Allianz υποχωρεί κατά 1,30%. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα διαμορφώθηκαν στα 421 εκατ. ευρώ (496 εκατ. δολ.), ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 479 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα η Allianz είχε εμφανίσει ζημίες.

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα της ομοειδούς ολλανδικής εταιρείας ING, η μετοχή της οποίας υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,38%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το ιταλικό ΑΕΠ αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα δύο ετών. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ISTAT, η τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία, αναπτύχθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αργότερα η Eurostat θα δώσει στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα